Новини

Львівське сміття знову на Вінниччині

16 вересня 2020, 17:05

Вантажівку, з понад 20-ма тонами сміття затримали поліцейські у Жмеринському районі, Вінницької області. 

Неподалік села Новоселиця Жмеринського району поліцейські  зупинили вантажівку, в якій знаходилося понад 20 тонн сміття.  Як повідомила "Місту над Бугом" Анна Олійник, речниця Нацполіції у Вінницькій області,  відходи мали розвантажити на сміттєзвалищі поблизу села Людавка.  Також під час огляду місцевого полігону правоохоронці виявили захоронення сміття, яке, ймовірно, було вивезено з Львівської області.  Наразі у поліції відкрили кримінальне провадження. За таке правопорушення винним загрожуватиме штраф.

 "Водій пояснив, що він збирався вночі розвантажити це на сміттєзвалищі поблизу села Людавка Жмеринського району. Коли поліцейські обстежили цей полігон для збору твердих побутових відходів, то виявили, що там захоронена ще велика кількість сміття, яке ймовірно також було вивезено із Львівської області. Це стало підставою для відкриття кримінального провадження за ст. 239 Кримінального кодексу України : забруднення або псування земель, за таке правопорушення передбачено штраф" - розповіла Анна Олійник. 

Наразі поліцейські встановлюють усі обставини правопорушення та осіб, причетних до його вчинення. Автомобіль, який перевозив сміття правоохоронці вилучили, триває слідство.

 

Поділитися :