Новини

"Майстерна Вінниччина" – новий тур для любителів мистецтва, традицій та архітектури

19 вересня 2023, 12:37

Мандрівники зустрінуться з майстринею-коровайницею у Калинівці, відвідають краєзнавчий музей у Погребищі та прогуляються помістям графа Ігнатьєва в Круподеринцях.

Як повідомляють на фейсбук-сторінці Visit Vinnytsia, цієї осені мандрівники матимуть можливість поглибити знання про багатий культурний спадок Поділля завдяки новому туру "Майстерна Вінниччина" від Офісу туризму Вінниці та Оксани Роздорожнюк.

Маршрут розпочнеться з відвідин Калинівки, де майстриня-коровайниця розкриє всі секрети приготування обрядового хліба, який є важливою частиною культури Поділля.

Далі - Хомутинці, рідне село Степана Руданського, класика української літератури. Там розташований літературний музей автора "Співомовок", відвідати який буде цікаво для всіх, хто цікавиться літературою.

Наступні в програмі – Махнівка, Самгородок та Погребище, де у XVIII-XIX століттях розташовувалася велика римо-католицька громада. Там можна побачити костели Святого Яна Непомуцена, Святої Анни та костел непорочного зачаття Пресвятої Діви Марії. У Погребищі буде ще одна зупинка - краєзнавчий музей імені Насті Присяжнюк - видатної української фольклористки та краєзнавиці.

Маршрут завершиться в Круподеринцях, де колись придбав помістя граф Ігнатьєв. До наших часів збереглися садибний будинок графської родини та церква-мавзолей, а також залишки водяного млина на річці Рось. А у фіналі подорожі учасники туру відвідають заказник «Зелені криниці».

Тур "Майстерна Вінниччина" стартує 30 вересня о 7:00 з вулиці Київська, 8 (навпроти Центрального автовокзалу).

Зареєструватись для участі можна за посиланням: https://forms.gle/EseLAVA14dLEitLA8

Фото: фб-сторінка Visit Vinnytsia

Поділитися :