Новини

Майже п'ять тисяч першачків цього року сядуть за парти вінницьких шкіл

20 серпня 2021, 12:54

Батьки майбутніх першокласників мають право подавати документи до 31 серпня.

Як розповіла "Місту над Бугом" Оксана Яценко, директорка Департаменту освіти Вінницької міської ради, цьогоріч першачків зараховували до школи за місцем проживання. Також пріоритети на вступ до першого класу надавали дітям, де навчаються старші братик чи сестричка або ж працюють батьки. Також пані Оксана зазначила, що у деяких школах є вакансії вчителів, зокрема бракує вчителів початкових класів та іноземних мов.

"Є проблеми в кожній школі з вакансіями. Але найбільше цього року нас хвилюють відсутність вчителів англійської мови, початкової школи й асистентів вчителя", – зауважила директорка Департаменту освіти.

Щодо формату свята Першого дзвоника, то кожна школа має право самостійно визначати сценарій його проведення.

"Формат проведення свята Першого дзвоника відповідно до нового освітнього законодавства з 2018 року визначає школа, тобто кожен заклад самостійно. Це можуть бути урочистості для 1-11 класів, родинні свята, екскурсії. Але варто в будь-якому варіанті дотримуватись санітарно-епідеміологічних заходів. І бажано свято провести на відкритому повітрі, щоб не наражати на небезпеку дітей, батьків і всіх гостей, які прийдуть на цей захід", – наголосила Оксана Яценко.

Поділитися :