Новини

Майже тисяча спортсменів взяли участь у третьому напівмарафоні "Вінниця біжить"

22 серпня 2021, 15:39

Серед них сотня учасників АТО/ООС.

Як інформують на сайті міської ради, традиційний напівмарафон "Вінниця біжить" відбувся у Вінниці сьогодні, 2 серпня. Центральними вулицями міста бігли як професійні спортсмени, так і ті, для кого спорт є хобі. 

Цього року через пандемію COVID-19 організатори (Вінницька міська рада та медіа корпорація "RIA") внесли певні особливості в проведення заходу. Зокрема, до початку забігу учасники були в захисних масках. А уже після перетину стартової лінії їх знімали. Також до напівмарафону допускали учасників лише після температурного скринінгу.

Цього року у напівмарафоні "Вінниця біжить" взяли участь спортсмени з 19 міст України: Києва, Одеси, Кам'янець-Подільського, Хмельницького, Луцька, Рівного, Умані, Ізмаїла, Харкова, Черкас, Чернівців та інших міст.

"Хочу зазначити, що організація такого масштабного дійства – це робота великої команди. Вінницька міська рада залучила комунальні служби до проведення заходу, аби все пройшло на високому рівні. Також підготувала подарунки для учасників заходу.  Я дякую нашим партнерам медіагрупа "RIA", та президентці Вінницької обласної федерації легкої атлетики Олені Бех. Саме пані Олена доклала чимало зусиль до визначення маршрутів, за якими сьогодні бігли учасники. Ми бачимо велику зацікавленість напівмарафоном, тому сподіваємось, що у наступному році зможемо знову його провести", – зазначив голова комітету по фізичній культурі і спорту Сергій Краєвський. 

Забіги проходили на трьох дистанціях – 4,2 км, 10 км та 21,095 км. Стартували спортсмени о 8.00 від головного входу Центрального міського парку ім. М.Леонтовича.

Першим пройшов дистанцію у 10 км Іван Стребков із Тернополя. Він подолав маршрут за 32 хв 20 сек.

"Мене зараз переповнюють емоції. Щоб сьогодні прибігти першим,  я тренувався багато –  16 років. Це лише старт до більш серйозних змагань. Все сподобалось – і траса, і погода, і організація на найвищому рівні", – поділився враженнями Іван Стребков.

21 км найшвидше пробіг представник вінницької команди Віталій Шафар (за годину 4 хвилини). А відстань у 4,2 км найспритніше вдалось подолати Сергію Оксенюку (Волинська область). Її спортсмен пробіг за 12 хв 57 с.

Переможці на кожній з трьох дистанцій отримали грошові винагороди від 1 000 до 10 000 грн, а також подарунки від партнерів заходу.

З усіма учасниками та переможцями напівмарафону можна ознайомитися за посиланням.

Фото: www.vmr.gov.ua

Поділитися :