Новини

Медіа-команди запрошують на презентацію проєкту «Реінтеграція ветеранів та членів їх сімей через створення освітніх можливостей»

27 листопада 2023, 15:41

Захід пройде 29 листопада о 16:00 у великій залі Вінницького обласного молодіжного центру «Квадрат»

Організаторами є Громадська організація «Центр Поділля-Соціум» та Вінницький аналітично-просвітницький центр «Ветеранський простір». Як повідомила у коментарі Місту над Бугом голова правління громадської організації "Центр Поділля-Соціум", керівниця проєкту Анна Моргун, метою проєкту є реінтеграція ветеранів/ветеранок війни та їхніх сімей у цивільне життя шляхом посилення їхніх професійних знань і навичок, підвищення конкурентоспроможності на ринку праці, сприяння самозайнятості та відкриттю власної справи.

"Проєкт "Реінтеграція  ветеранів і ветеранок війни через створення освітніх можливостей" виконується за фінансової підтримки федерального міністерства закордонних справ Німеччини. Основна наша глобальна мета - це допомогти ветеранам і ветеранкам, членам їхніх сімей реінтегруватися в цивільне життя шляхом підвищення професійних знань, отримання нових навичок, підвищення компетенцій, конкурентоспроможності на ринку праці. Також шляхом оволодіння новими навичками, знаннями, започаткування власної справи, ведення бізнесу. Нам важливо, щоб в проекті прийняли участь якомога більше людей. Нам важливо допомогти людям через освітні можливості, дати такий шлях в іншу професійну діяльність, в економічну незалежність і також підтримати емоційно", - розповіла Анна Моргун.

Реєстрація через гугл-форму обов’язкова.

У межах проєкту передбачені навчальні курси, юридичні, психологічні та бізнес-консультації, міні-гранти для стартапів. Зокрема вже найближчим часом стартуватимуть курси  «Інтернет-маркетинг», «Міжнародні продажі онлайн», «Відео та фото», «Кулінарна та кондитерська справи», «Англійська мова» тощо.  Також під час презентації проведуть панельну  дискусію, обговорення успішних кейсів від ветеранів та ветеранок, які вже започаткували бізнес, а також інтерактивне знайомство з ключовими навчальними програмами та тренерами/тренерками проєкту. Проєкт орієнтований не тільки на ветеранів та ветеранок, а й на членів їхніх родин.

"Важливо зазначити, що даний проєкт орієнтований не тільки на самих ветеранів і ветеранок війни, але також сприяє підтримці членів родин. Це і батьки, і дружини або чоловіки, і партнери, партнерки в родинах, діти повнолітні. Тому наша мета - залучити якомога більшу кількість людей і надати їм нові компетенції, нові освітні можливості, за допомогою яких люди зможуть бути більш економічно успішними, можливо, хтось буде готовий відкрити власну справу. В рамках прєкту також буде підтримка на стартапи, близько 10000 євро на відкриття власної справи", - додала Анна Моргун.

Проєкт реалізується громадською організацією «Центр Поділля-Соціум» у партнерстві з DVV International в Україні та за фінансової підтримки Федерального міністерства закордонних справ Німеччини.

Поділитися :