Новини

Медичні працівники вінницького Центру первинної медико-санітарної допомоги № 2 приймають пацієнтів у 7 амбулаторіях

12 жовтня 2022, 15:51

Майже 85 тисяч пацієнтів, із яких 18 тисяч дітей та підлітків, уклали декларації з лікарями Центру.

Як повідомляють у міській раді, у КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги № 2 м. Вінниці» амбулаторну допомогу пацієнтам надають 60 сімейних лікарів, серед яких два лікарі-педіатри та понад 60 медичних сестер. 

Приймають пацієнтів щоденно у робочі дні з 08:00 до 20:00, а у вихідні та святкові – з 09:00 до 16:00 у центральному корпусі по вул. Магістратській, 44, та у робочі дні у відокремлених амбулаторіях № 1 та № 7 за адресою відповідно вул. Скалецького, 33А та вул. Тимофіївська, 8.

У центрі успішно функціонує електронна система охорони здоров’я, яка дозволяє здійснювати електронний запис на прийом до лікаря, отримувати електронні направлення до лікарів-консультантів, електронні рецепти для придбання ліків у аптеках, електронний листок непрацездатності у разі захворювання.

60280 пацієнтів, що становить 71%, мають персональний кабінет, де можливо ознайомитися із записами у своїй електронній медичній картці, дистанційно записатись на прийом до лікаря, що практично виключає черги під кабінетами.

До складу центру входить відділення невідкладної медичної допомоги, медичні працівники якого здійснюють виїзди за викликом пацієнтів, з можливістю надання медикаментозної допомоги, та здійснити діагностичні обстеження, зокрема ЕКГ, тестові дослідження на СОVID, СНІД, тропоніни, гепатити, тощо.

Крім сімейних лікарів у центрі працюють лікарі:

  • кабінету УЗД,
  • функціональної діагностики,
  • лікар-рентгенолог.

У центрі є жіночий оглядовий кабінет з лікарем акушер-гінекологом та чоловічий оглядовий кабінет. Працює клініко-діагностична лабораторія з лікарями-лаборантами, яка здатна досліджувати понад двадцять різних зразків матеріалу (аналізи крові, сечі).

"Розгорнуто і функціонує денний стаціонар на 30 ліжок у першому корпусі по вул. Магістратській, 44 і по вул. Тимофіївській, 8 ( амбулаторія ЗПСМ №7), де можна отримати консультації лікарів, у тому числі й профільних спеціалістів, а також медикаментозні внутрішньовенні та внутрішньом’язові ін’єкції; відновлено роботу фізіотерапевтичного відділення, де в наявності близько 10 видів процедур електро-магніто апаратами. Щоденно лікарями-спеціалістами діагностичного відділення КНП «ВМКЛ №1» ведуть прийом окуліст, хірург, невролог, отоларинголог, уролог", - йдеться у повідомленні. 

Для забезпечення повноцінної діяльності Центру функціонують маніпуляційний кабінет, кабінет профілактичних щеплень, де, окрім, рутинної вакцинації дітей та дорослого населення, наразі у закладі проводяться щеплення проти COVID-19.

На окремі види медичних послуг, які не гарантовані пакетом Національної служби здоров’я України, на первинному рівні, запроваджено платні послуги: це деякі лабораторні дослідження, рентгенологічні та флюорографічні дослідження, ультразвукова діагностика та фізіотерапевтичні процедури.

КНП «ЦПМСД № 2 м. Вінниці» затверджено базовим для проходження інтернатури за спеціальністю «сімейна медицини» випускникам медичних вишів. Наразі проходять інтернатуру 8 випускників; чотири першого року навчання і чотири другого року навчання. Більшість із них, після закінчення інтернатури, стануть лікарями центру. Так у цьому році працевлаштовано лікарями 6 людей із числа тих, хто завершив навчання в інтернатурі.

"У Центрі первинної медико-санітарної допомоги №2 створенні всі умови для належного лікування пацієнтів. Лікарі центру забезпечують населення своєчасною, якісною та ефективною первинною медико-санітарною допомогою, у тому числі невідкладною", – розповів директор департаменту охорони здоров’я Олександр Шиш.

Поділитися :