Новини

Медичних працівників Вінниці, які лікують хворих на COVID-19, відзначили нагородами

6 січня 2021, 15:12

Нагородою "За жертовність і любов до України" трьох лікарів відзначили посмертно. 

15-ро вінницьких медичних працівників, які з перших днів пандемії працювали з хворими на COVID-19, відзначили нагородами "За жертовність і любов до України". Дехто з медиків переніс хворобу, тоді як трьох лікарів відзначили нагородою посмертно. Вручав відзнаки архієпископ Вінницький і Тульчинський ПЦУ Михаїл.   

"Як почалася війна в 14 році на Сході, ми почали співпрацювати зразу з нашим військово-медичним шпиталем. І ця нагорода була заснована, щоб відзначати наших воїнів, волонтерів, які на передовій захищають нашу державу від того підступного московського агресора. Там іде одна війна, але, на жаль, в усьому світі, зокрема, в Україні розпочалася інша війна - з ворогом, який для нас є невидимий та підступний. І тому я завжди говорю, що медичні працівники знаходяться завжди на лінії фронту. А зараз ваша боротьба є ще більш цінною і жертовною", - наголосив архієпископ Вінницький і Тульчинський ПЦУ Михаїл.

Серед нагороджених - і Лідія Євтушенко, завідувачка амбулаторії Центру первинної медико-санітарної допомоги №1 м. Вінниці. Каже, що робота з хворими на коронавірус важча психологічно, ніж фізично.

"Ми приймаємо перші цих людей. Найважче психологічно перейти цей бар'єр, коли приходять люди, і ти не знаєш, хто відкриє двері - хворий, здоровий. А ще зазвичай люди морально виснажені цією новиною. І це було найважче, тому що дзвонили і в 2 години ночі, і "ой, і нюх пропав, і слух пропав", боялися своїх дітей заразити. Тобто важко було не фізично, а саме морально", - розповіла Лідія Євтушенко.

Нагородження відбулось у Вінницькій центральній районній клінічній лікарні, яка вже прийняла понад 1800 пацієнтів, хворих на коронавірус. Медики цього закладу, за словами головного лікаря закладу Олександра Кривов`яза, одними з перших долучились до боротьби з інфекцією. Також на заході оприлюднили петицію вінницьких медиків про встановлення в Україні Дня пам’яті медичних працівників, які віддали своє життя під час виконання професійних обов’язків. Відкритий лист направлено до парламенту, аби там підтримали ініціативу.

Поділитися :