Новини

Медики пологового будинку Вінницької міської клінічної лікарні №1 за минулий рік прийняли понад 1800 пологів

12 березня 2024, 10:45

Після приєднання закладу до МКЛ №1 та створення на її базі багатопрофільної кластерної лікарні заклад продовжує успішно працювати та розвиватися.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, хоч загальна народжуваність по місту зменшилась на 16% в порівнянні з 2021 роком, кількість пологів у відділені МКЛ №1 збільшилась. 

«Це означає, що жінки з міста, області або інших регіонів України обирають заклад для того, щоб народити саме тут, адже у нас сучасне обладнання, кваліфікований медперсонал та якісні умови для породіль», – розповідає медичний директор з акушерства та гінекології Олена Астахова.

У закладі працюють 9 пологових залів, у яких мати знаходиться з початку перейм до народження дитини і дві години після. Вони обладнані окремим санвузлом. Деякі з них оснащені також великими ваннами, де проводять пологи у воді. Також у цій зоні є функціональне ліжко-трансформер, крісло, спеціальне місце для дитини з підігрівом і підключеним киснем (за потреби), ваги, LED-лампа для огляду післяпологових шляхів і ушивання.

Окрім того, у пологовому залі є кардіомонітор для проведення графічного запису жінки в пологах. Апарат фіксує серцебиття плоду та пологову діяльність. Тут також знаходяться набори для анестезіологічної допомоги, реанімації новонароджених, набори на пологи та для невідкладних станів. Для забезпечення процесу працює команда медиків з чотирьох осіб: акушер-гінеколог, неонатолог, анестезіолог і акушерка.

Після народження дитини жінку переводять в післяпологову палату. Таких у закладі загалом - 20, з них 16 - з підвищеним комфортом. Вони розраховані на 35 місць. Там жінки знаходяться 2-3 доби. 


Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :