Новини

"Ми повинні бути свідомими": для учнів старших класів Вінницько-Хутірського ліцею провели еколекцію

5 жовтня 2022, 15:26

Діти дізналися, чому важливо піклуватися про природу, як правильно сортувати сміття та куди здавати вторсировину.

Як повідомили в міській раді, лекція відбулась у рамках днів Європейської спадщини 2022 за фінансової підтримки німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ.

На заході школярі говорили про те, що потрібно для сортування сміття та на які категорії ділиться вторсировина: скло, метал, папір, пластик, органіка. Крім того, вчилися самостійно відділяти відходи на фракції та грали в інтерактивну тематичну гру, де вгадували за який час розкладається бананова шкірка чи шкіряні вироби. Серед іншого, обговорювали досвід різних країн світу у переробці сміття. Найактивніші учасники отримали у подарунок шопери та ділилися власним баченням підходу до збереження довкілля.

Один зі слухачів, десятикласник Ярослав, дуже переймається забрудненням атмосфери, тож з родиною веде здоровий спосіб життя, обмежує споживання шкідливих продуктів та прагне до зменшення кількості побутових відходів.

“Ми повинні бути свідомими. Моя родина вже кілька років поспіль сортує вдома сміття, а також маємо компостну яму, куди викидаємо органічні відходи. Думаю, свідомо ставитися до довкілля повинні всі люди, бо він нашої поведінки зараз залежить якість життя в майбутньому. Нам також розповідали, як монетизувати переробку вторсировини, тож цікаво буде подумати над якимось екологічним проєктом”, - розповів школяр.

Фото: Вінницка міська рада

Поділитися :