Новини

"Ми ще повернемось, і вам буде кінець!": Дем'яну Кравчуку з Вінниччини просять присвоїти звання Героя України (посмертно)

10 листопада 2023, 10:08

22-річний Захисник, боєць Нацгвардії України, загинув, виконуючи бойове завдання на Запоріжжі.

Петицію на сайті Президента України опублікували рідні Дем'яна Кравчука - жителя села Тараски Уланівської ТГ.

З 2021 року Дем'ян проходив службу у складі військової частини 3029, де брав участь у стримуванні збройної агресії російської федерації. Своїм рідним завжди говорив: "Хто, як не ми ?!" Згодом юнак підписав контракт. 

Службу старший солдат Дем'ян Кравчук проходив у взводі розвідки спеціального придначення 1 БОП 15 БРОП "Кара - Даг". Під час виконання бойового завдання 29 вересня 2023 року Герой загинув. Сталося це у важких боях внаслідок мінометного обстрілу в Запорізькій області.

"Він завжди рвався звільняти нашу землю від окупантів. В останньому штурмі останні слова, які від нього чули, це: "Ми ще повернемось і вам буде кінець!" І після цих слів його життя обірвалося. Всі побратими поважали його як лідера. Він швидко орієнтувався у складних умовах загрози життю та попри все займав свій сектор вогню. Вміло володів вогнепальною зброєю, під щільним артилерійським та стрілковим вогнем. До всіх відносився з розумінням, сам постійно рвався йти першим, ризиковану роботу виконував сам. Командир завжди прислухався до нього", - пригадують побратими Дем'яна.

За кілька днів, 12 листопада, Дем'яну мало б виповнитись 23... Та російський агресор обірвав молоде життя...

Наразі петиція набрала понад 16 тисяч голосів з 25 тисяч необхідних. Підтримати звернення можна за посиланням.

Поділитися :