Новини

"Міні-пекарня чи швейний цех": вінницьке товариство сліпих пропонує спільне виробництво підприємствам з «гарячих» точок

2 травня 2022, 15:07

За умови залучення вінничан з інвалідністю УТОС безоплатно надаватиме приміщення виробникам-переселенцям.

Про це Місту над Бугом  повідомили у пресцентрі Вінницької обласної організації УТОС. Зазначається, що основний вид діяльності вінницького підприємства  – металообробка. Мають відповідне обладнання. Разом із можливими партнерами готові втілювати у життя цікаві ідеї.

На сьогодні Вінниця вже прийняла близько півтора десятка підприємств - із Маріуполя, Києва, Харкова, Дніпра. Вони працюють у сферах машинобудування; виробництва холодильного та вентиляційного обладнання; створення медичного і косметичного устаткування; виробництва парасолей, тентів, павільйонів тощо. Поки війна не завершиться, процес переміщення українських підприємств у більш безпечні регіони триватиме. Виробникам із «гарячих» точок готово протягнути «руку допомоги» вінницьке підприємство Українського товариства сліпих (УТОС).

На підприємстві готові переобладнати підприємство для випуску нових виробів, якщо у партнерів налагоджений бізнес, збут продукції й маркетинг. Серед потенційно можливих спільних проєктів – приміром, облаштування типографії на базі потужностей вінницького підприємства. 

Площа виробничого корпусу підприємства УТОС сягає п’яти тисяч квадратних метрів. В наявності – вантажні ліфти, власна підстанція на 1 МВт/год. Є гальванічний цех із сухим фарбуванням, адмінкорпус, швейний цех. 

Колись на нашому підприємстві працювало 750 осіб, а зараз в кілька разів менше. Тому вільних приміщень не бракує. В адмінкорпусі ми готові розмістити виробництво нових потенційних партнерів. Також наразі не використовується приміщення столової – там можна було б розмістити міні-пекарню або налагодити випуск напівфабрикатів. Наші незрячі працівники могли б ліпити вареники, млинці тощо. У швейному цеху наразі працюють три швачки, але за наявності перспективного проєкту і лекал від партнерів ми могли б набрати додаткових працівників. Можемо й шити і одяг для військових – приміром, «розвантаження», - продовжує Костянтин Ільніцький.

Водночас Костянтин Ільніцький не готовий здавати в оренду приміщення очолюваного ним підприємства. Таке вже пропонували, але ця пропозиція не знайшла підтримки. Йдеться виключно щодо спільного виробництва, у якому частково будуть залучені  вінничани з інвалідністю.

Поділитися :