Новини

Мінометнику штурмового полку «Цунамі» з Вінниччини просять присвоїти звання Героя України (посмертно)

8 жовтня 2024, 11:40

Микола Степанюк з Козятина не міг сидітити осторонь, коли росія віроломно вторглась 24 лютого. Тому вирішив взяти до рук зброю та захищати Україну.

Відповідну петицію на сайті Президента України зареєструвала Анастасія Мельник.

Микола Русланович Степанюк 1998 р.н. – старший лейтенант, мінометник штурмового полку «Цунамі» бригади Національної поліції України «Лють».

У 2019 році Микола закінчив навчання в Національній академії внутрішніх справ. Після цього продовжив свою службу оперуповноваженим у Козятині Вінницької області. З початком створення бригади «Лють» долучився до її лав.

Мужньо виконуючи свій військовий обов'язок, Микола Степанюк загинув 8 серпня 2024 року на Покровському напрямку Донецької області.

"За словами побратимів, він був майстерним і мужнім воїном, користувався повагою та авторитетом, його енергія та завзятість заряджали та гуртували колектив, був щирим, відвертим, доброзичливим, надійним товаришем, завжди намагався у всьому допомогати", – йдеться в тексті петиції.

Наразі петицію про присвоєння звання підписали 15 865 громадян. Для її розгляду потрібно 25 тисяч підписів. Залишилося 36 днів.

Підтримати звернення можна за посиланням.

Поділитися :