Новини

«Місця сили та гармонії»: офіс туризму Вінниці запрошує вінничан відвідати новий екскурсійний проєкт

3 квітня 2023, 11:42

Тур відбудеться 8 квітня. Його влаштовують спільно із гідесою Людмилою Очеретною. 

Як повідомляє  департамент маркетингу міста та туризму, спочатку ви зможете відвідати один із найдавніших християнських монастирів України поблизу села Лядова, що височіє на скельній терасі 90-метрової гори над Дністром.

Свято-Усікновенський монастир заснував преподобний Антоній Печерський. Саме святий Антоній започаткував одну з головних православних святинь - Києво-Печерську лавру. Але за 60 років до неї існував Лядівський монастир. За час свого існування він зазнав багато змін, але у давніх келіях збереглись старовинні написи та зображення. А в одній із печер зберігають черепи братії, які стоять просто у заглибленнях скелі. Також в скельному монастирі є Антонієве джерело, яке вважають цілющим, - йдеться у повідомленні. 

Далі за маршрутом Буша. Відомою на весь світ вона стала завдяки дохристиянському храму із загадковим барельєфом, який датують II-IX століттям н. е. Туристи з різних континентів їдуть сюди, щоб у цьому храмі загадати заповітне бажання. Також біля Буші знаходиться урочище Гайдамацький яр, яке є геологічною пам’яткою природи національного значення. За переказами, у цьому яру, його печерах та ущелинах, ховалося населення села Буші під час вторгнення іноземних загарбників. Також в ньому ховалися гайдамаки, які робили вилазки проти місцевої знаті, польських, татарських і турецьких військ.

Тур відбудеться 8 квітня, умови участі та реєстрація за посиланням.

Поділитися :