Новини

Міський голова Вінниці Сергій Моргунов вдруге став головою регіонального відділення Асоціації міст України

28 січня 2021, 15:43

Асоціація міст України - всеукраїнська асоціація органів місцевого самоврядування, що представляє позицію та захищає інтереси місцевого самоврядування та веде від імені громад діалог з державною владою.

Як повідомили на сайті міської ради, рішення про переобрання Сергія Моргунова головою регіонального відділення Асоціації міст України прийняли сьогодні, 28 січня, на загальних зборах Вінницького регіонального відділення Асоціації міст України.  

"Можу запевнити, що з нашого боку, ви можете розраховувати на підтримку, допомогу, наші напрацювання. Ми можемо поділитися усім позитивним досвідом, який у нас є. Також ми хочемо, щоб і ви поділилися власним досвідом, адже деякі громади досить ефективно працюють і встигли об’єднатися ще на початку реформи децентралізації", - наголосив Сергій Моргунов.

Також міський голова зазначив, що на сьогодні в умовах адміністративно територіальної реформи громади мають багато викликів, тому потрібно визначати оптимальний шлях розвитку громади та сформувати відповідну стратегію.  

"Для мене важливо, щоб в рамках регіону була створена Стратегія розвитку на наступні 10 років. Створивши такі документи у своїх громадах, ви матимете дороговказ і ефективний результат роботи. Ми маємо працювати в синергії з депутатами обласної ради – тоді буде результат. Хочу зазначити, що важлива роль і Асоціації міст України, її вплив значно зріс за останні роки, свого часу цю взаємодію підсилив Володимир Гройсман, коли був Прем’єр-міністром. Це єдиний із Прем’єр-міністрів, який системно радився з АМУ по тих чи інших питаннях", - додав Сергій Моргунов. 

Виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан, що був присутнім на засіданні, наголосив, що спілкування з представниками громад дуже важливе.   

Фото: www.vmr.gov.ua

"Ви представляєте органи місцевого самоврядування. Тому має бути діалог рівноправних позицій з державою. Чи закладемо ми цей діалог інституцій, як це існує в інших країнах, буде залежати від того, як ми зараз будемо спільно працювати, об’єднуватися навколо цінностей місцевого самоврядування і відстоювати інтереси громад на рівні законодавчих актів. Тому такі заходи важливі", - розповів Олександр Слобожан.  

Поділитися :