Новини

Містян запрошують на авторську екскурсію про історію кіно у Вінниці

11 грудня 2020, 10:18

Під час екскурсії вінничани дізнаються про локації, де в різний час знімали відомі фільми. Також охочі зможуть спробувати себе в ролі актора. 

Як повідомили радіо "Місто над Бугом" вінницькі гіди, брати Дмитро і Кирило Леонови, 13 грудня у Вінниці відбудеться їх авторська екскурсія, присвячена історії кіно у місті над Бугом. Протягом годинної прогулянки середмістям гіди розкажуть цікаві історії про кінематограф: коли в нашому місті з’явилися перші кінотеатри та чому їх називали ілюзіонами. Також під час екскурсії вінничани дізнаються про локації, де в різний час знімали відомі фільми. Охочі зможуть спробувати себе у ролі актора. 

"Нам дуже подобаються фільми в цілому. І нам здалася цікавим висвітлити тему, як Вінниця фігурує в кіно і як кіно позиціонувалося у Вінниці в різні роки її існування. Розповідаємо не лише про кінотеатри, які є, а й про ті, яких вже немає. Тобто ми їх не можемо побачити, але ми можемо про них згадати, про цікаві історії їх власників, репертуару. По-друге, в нас є невеличкий інтерактив, який дуже подобається нашим відвідувачам, він пов'язаний з кінозйомками. Всі можуть спробувати себе в ролях в кіно ніби і дізнатись, що Вінниця, власне, також не пасла задніх у кіно", - розповіли Дмитро і Кирило Леонови.

Вінничанам, які бажають відвідати екскурсію, необхідно зареєструватися на фейсбук-сторінці турклубу "Бідняжки". Збір відбудеться в неділю, 13 грудня, о 14 годині, на вулиці Театальній, 15, біля молодіжного центру "Квадрат". Вартість екскурсії - 100 грн. Усім учасникам обов’язково мати індивідуальні засоби захисту: маски, дезинфектори. 

Поділитися :