Новини

Міжрегіональний гумштаб ініціював перегляд мультфільму для вінницької малечі

27 червня 2024, 16:46

130 дітей безкоштовно побували на сеансі в кінотеатрі «Cinema City», переглядаючи мультфільм «Думками навиворіт».

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, сьогодні, 27 червня, Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб спільно з Вінницькою міською радою традиційно організував дозвілля для малечі. 

Серед учасників чергового розважального заходу в межах акції «Діти мають право на дитинство» були діти з-поміж ВПО, діти Захисників та Захисниць, а також малюки з багатодітних, малозабезпечених сімей та діти-сироти.

Як зауважив координатор Гумштабу та депутат міськради Вячеслав Терліковський, під час війни усім необхідні позитивні емоції, а дітям особливо.

«Такі заходи покликані подарували учасникам яскраві та сонячні промінчики радості, адже війна відбирає дитинство у найменших, тож важливо дарувати їм якомога більше позитивних емоцій та спогадів. Тому сьогодні зібрали і малюків у супроводі батьків, і вже дорослих діток – від 4 до 12 років, – які в колі однолітків переглянули мультфільм», – повідомив Вячеслав.

Понад півтори години дітки різних вікових категорій переглядали анімаційний фільм, який познайомив маленьких глядачів із різними видами емоцій: радість, сум, страх, гнів, тривога, заздрість.

Як і передбачали організатори заходу, спостерігаючи за головною героїнею, діти змогли краще зрозуміти, що самі час від часу відчувають та як із цим справлятися.

Як зазначив депутат Вінницької міської ради та координатор Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Дмитро Мира, акція «Діти мають право на дитинство», в межах якої у Вінницькій громаді регулярно відбуваються різні події, мають основну мету – відволікти найменших мешканців громади та гостей міста від повсякденних тривог і створити позитивні емоції попри війну.

«Найкраще – дітям, і ми з колегами робимо все можливе, аби вони були щасливими. Підростаючому поколінню необхідно дарувати позитивні емоції та нові враження, тому ми не зупиняємось й маємо надалі багато планів», – підкреслив Дмитро Мира.


Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :