Новини

МОЗ рекомендувало керівництву Вінницької області посилити карантин, аби регіон не потрапив в "червону" зону

16 березня 2021, 15:19

Наразі Вінницька область друга в Україні за кількістю нових випадків захворювання на коронавірус.

Тому Міністерство охорони здоров'я звернулось до керівництва області з проханням посилити карантин, щоб не потрапити в "червону" зону. Про це на брифінгу заявив Міністр охорони здоров’я Максим Степанов. За його словами, за добу 15 березня на Вінниччині, зареєстрували найбільшу кількість нових випадків корона вірусу - 924 людини. Від ускладнень коронавірусної хвороби за добу померли 16 пацієнтів. Це люди з онкологією та з хронічними захворюваннями. Проте на сьогодні регіон залишається в помаранчевій зоні, зазначив директор департаменту охорони здоров’я Вінницької міської ради Олександр Шиш.

"На сьогодні Вінницький регіон знаходиться за пів кроку до червоної зони. Ми перевищили один із шести критеріїв майже вдвічі (це показник інтенсивності госпіталізації), по ще 2 показникам ми балансуємо між помаранчевою та червоною зонами. Кількість захворювань на грип, ГРВІ - 97%, і кількість позитивних результатів при тестуванні на коронавірус - від 18,3 до 19,5", - розповів Олександр Шиш.

Для надання допомоги хворим, у Вінниці розгортають додаткові ліжка, на базі обласних лікарень. Про це розповіла директорка обласного департаменту охорони здоров’я Ольга Задорожна.

"На сьогодні знов іде погіршення ситуації, навантаженість ліжок у нас на сьогодні 73%. Ми говоримо про те, що будуть додаткові ліжка для Вінниці в госпіталі розгортатися. Сьогодні 180 ліжок маємо в Обласному клінічному центрі інфекційних хвороб, 190 ліжок маємо в нашому майбутньому Фтизіопульмонологічному центрі. Але скільки б ми не відкривали ліжок, якщо не буде загальної громадської свідомості, ми будемо мати зростання захворюваності", - зауважила Ольга Задорожна.

Минулого тижня через стрімке поширення захворюваності на COVID-19 у Вінниці посилили карантинні обмеження, заборонивши проведення будь-яких масових заходів та роботи спортивних закладів і закладів культури. Проте тільки від свідомого ставлення людей до власного здоров’я залежить зниження рівня захворюваності, наголосив Олександр Шиш.

"Ті обмеження, які були прийняті минулого тижня, пов'язані з тим, що ми спостерігаємо стрімке зростання кількості захворюваності. Якщо ми беремо початок лютого і березень, то майже в 4 рази зросла кількість нових випадків. Зросла і смертність. В лютому за тиждень у нас реєструвалося в межах 10-15 випадків, то зараз ця цифра 25-29 випадків. Ми ще не в червоній зоні, але, якщо ми не змінимо свою поведінку, то ми зробимо ті пів кроку і перейдемо в повний локдаун", - наголосив Олександр Шиш.

Поділитися :