Новини

Муніципальне житло: представники міської влади у Вінниці відвідали будівництво багатоповерхівки на вулиці 600-річчя

1 червня 2023, 14:16

Висотку звели за каркасно-монолітною технологією, яка передбачає міцність та великий термін експлуатації. Будівля відповідатиме всім вимогам часу.

Як зазначає "Місто над Бугом" з посиланням на сайт міської ради, будівництво чергового об’єкта за Програмою “Муніципальне житло ВМТГ” на вулиці 600-річчя стартувало торік у серпні. У цій багатоповерхівці запроєктовано 128 квартир та підземний паркінг з подвійним призначенням. Житимуть тут медики, освітяни, правоохоронці, люди з інвалідністю, але найбільші квоти Вінницька міська рада виділила учасникам бойових дій в російсько-українській війні та людям з числа ВПО.

Сьогодні, 1 червня, тут побували представники міської влади спільно зі студентами Вінницького національного технічного університету, щоб на власні очі побачити масштаби виконаних робіт.

“У квітні, коли ми приїжджали сюди востаннє, тут був готовий каркас і будівельники саме облаштовували дах та почали проводити інженерні комунікації. Зараз тут робота й досі кипить - вже практично всі вікна засклені, проведене водопостачання та водовідведення, дощова каналізація, а також електропостачання, яке буде забезпечувати всі потреби мешканців цього дому. З самого початку ми вирішили відмовитися від викопних джерел енергії і піти шляхом європейського Зеленого курсу, користуючись ресурсами, які Україна може сама виробляти”, — зазначив заступник Вінницького міського голови Андрій Очеретний.

Варто також додати, що будинок буде максимально енергоефективним. Проєктанти врахували все до дрібниць: йдеться не лише про утеплення стін та покрівлі, а й по розташуванню вікон, які будуть виходити на південь, захід та схід, в той час як північна сторона – “глуха”. Це допоможе зберігати тепло у домівках.

Як стверджують вінничани, Муніципальне житло – це найоптимальніше поєднання якості та ціни. І справді, за 13 років, що діє Програма у Вінниці, поліпшити свої житлові умови змогли понад тисяча вінницьких родин.

Поділитися :