Новини

Музей Вінниці анонсує безкоштовні майстер-класи

13 вересня 2023, 15:54

В суботу локація біля Вежі Артинова працюватиме з 12:00 до 18:00, а в неділю – з 11:00 до 17:00.

Як повідомляється на сайті Вінницької міської ради, у ці вихідні, 16-17 вересня, у Вежі Артинова відбудеться цікавий майстер-клас під назвою "Історія писемності та основи кириличного письма". Загалом планується провести 6 таких занять, щоб всі охочі могли спробувати свої сили у давньоруській каліграфії. Захід призначено для всіх - і дорослих, і дітей від 7 років. Участь абсолютно безкоштовна, але необхідно перед тим зареєструватися.

Під час майстер-класу учасники дізнаються історію писемності, використання глаголиці та кирилиці на Русі, а також навчаться слов’янській каліграфії та практикуватимуться в написанні слів і цифр.

"На завершення майстер-класу кожен учасник матимете нагоду отримати сувенірну репліку середньовічної вінницької грамоти, куди власноруч зможе вписати своє ім’я та назву міста. Якщо ж вважатимете свої навички з каліграфії недостатніми, грамоту допоможе заповнити досвідчений майстер", – зазначають організатори.

Окрім майстер-класів, всі охочі зможуть поспілкуватися з історичними реконструкторами епохи Русі X-XIII століть і зробити фотографії на пам'ять. Також буде можливість придбати сувенірні товари з історичною тематикою, зокрема, відтворені подільські полугрошики, якими користувалися середньовічні вінничани.

Майстер-клас проводить «Артіль ДЪЛО» – творча співдружність майстрів, об'єднаних любов'ю до історії. Як вони зазначають, метою діяльності артілі є популяризація історії України шляхом створення історичних інтерактивних експозицій, проведення авторських майстер-класів та виробництва сувенірної продукції на історичну тематику.

Подія відбуватиметься з дотриманням усіх вимог воєнного стану. Тривалість одного майстер-класу 45-50 хвилин, кількість учасників 15.

Участь безкоштовна, але необхідна попередня реєстрація за посиланнями:

Субота

13:00, реєстрація https://forms.gle/7SDVrLYictkP9gqX7

15:00, реєстрація https://forms.gle/CzjU7sLpEbt57YcJ7

17:00, реєстрація https://forms.gle/rAWmoJgbvPESDgNc7

Неділя

11:00, реєстрація https://forms.gle/zssaYxKjJXJaR6G8A

13:00, реєстрація https://forms.gle/hYmAnbKP82zMji6LA

15:00, реєстрація https://forms.gle/hDRoDV21NV3CcwNw6

Ілюстрація: Вінницька міська рада

Поділитися :