Новини

Музей Вінниці запрошує на екскурсію містом «Від замків до монастирів»

7 вересня 2023, 10:49

Гіди повідають версії походження міста та цікаві факти із його історії, зокрема яким було духовне та світське життя минулих поколінь.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, 9 вересня вінничан та гостей міста запрошують на вуличну екскурсію – «Від замків до монастирів». Організовують подію фахівці комунального закладу «Музей Вінниці» у партнерстві з благодійною ініціативою «Вінницькі катакомби». Початок - о 14:00.

Найдавніші сторінки історії міста для охочих відкриватимуть кандидат історичних наук Євгеній Сафар’янс та екскурсовод «Вінницьких катакомб» Максим Грибінник.

Екскурсійний маршрут розпочинається на Замковій горі, біля прапора України, і завершується біля костелу Пресвятої Діви Марії Ангельської. Тривалість екскурсії становить 2-2,5 години, а кількість доступних місць обмежена.

"На території нинішньої Вінниці люди селилися з прадавніх часів. Були тут поселення трипільців, скіфів, представників черняхівської культури тощо. Існували тут поселення і в XIIІ столітті, напередодні виникнення Вінниці. Але літочислення міської історії ми ведемо саме від 1363 року. Чому так склалося, які є версії походження назви нашого міста, звідки воно бере свій початок та багато цікавих фактів з історії. Долучайтесь, буде пізнавально!" – говорить кандидат історичних наук Євгеній Сафар’янс.

Участь в екскурсії безкоштовна, але необхідно зареєструватися за посиланням: https://forms.gle/PgujuqUj3SdXDWBN6

Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :