Новини

«Музика в монастирських мурах»: вінничан запрошують на 22-й Фестиваль органної та камерної музики

2 жовтня 2020, 11:11

Цьогоріч, через пандемію, на фестивалі виступають лише вінницькі артисти.  З дотриманням усіх карантинних обмежень та зменшеною кількістю глядачів у залі.  

Триває 22-й Фестиваль органної та камерної музики «Музика в монастирських мурах». Концерти проходиться  щонеділі у вінницькому костелі. Про це розповів художній керівник фестивалю, органіст  Георгій Курков. 

Нагадаємо, що перший  міжнародний фестиваль розпочався у Вінниці ще у 1999 році.  Відтоді щоосені наше місто приймало артистів з різних країн світу. Цьогоріч на фестивалі через пандемію виступають лише вінницькі артисти.

«Звичайно до нас раніше приїздили дуже багато артистів з закордону і люди їхали з Америки, Англії, Шотландії, Франції, Чехії, Угорщини, Австрії, Німеччини. Звичайно багато було українських артистів, польських органістів, декілька було з Росії. Цього року фестиваль повністю на вінницьких виконавцях тому, що коли мене раніше питали, а чи буде він міжнародний цей фестиваль, я відповідав скоріше за все міжнародним буде репертуар» - розповів Георгій Курков

Фестиваль проходить з дотриманням усіх карантинних обмежень. Зокрема кількість місць у залі зменшено втричі. Запрошення на концерти  можна отримати в канцелярії храму. 

Цієї неділі з програмою «Йоган Себастьян Бах 335»  виступатиме художній керівник фестивалю, органіст  Георгій Курков. А  у завершальному концерті 11 жовтня виступить камерний оркестр Арката. Початок концертів о 20-тій годині.

Програму фестивалю, всі охочі можуть переглянути на фейсбук сторінці фестивалю.

  

Поділитися :