Новини

На боротьбу з коронавірусом з бюджету Вінницької міської ТГ додатково виділили майже 15 мільйонів гривень

26 березня 2021, 11:24

Зокрема, 12 мільйонів – на виплату муніципальних надбавок медикам у квітні, які працюють в міських "ковідних" лікарнях.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, 26 березня під час чергової сесії депутати підтримали рішення щодо збільшення фінансування сфери охорони здоров'я для боротьби з коронавірусом. Загалом на медицину з бюджету громади додатково спрямують майже 15 млн грн.  

Так, на квітневу виплату щомісячних муніципальних надбавок медикам, які працюють в міських "ковідних" лікарнях, виділили 12,2 млн грн

"Ми даємо муніципальну надбавку вже фактично рік, але в такому розмірі – з вересня місяця: 15 тисяч гривень лікарю, 10 тисяч – медичній сестрі і 8 тисяч –молодшому медичному персоналу. Це при тому, що, на жаль, НСЗУ сьогодні має заборгованість по заробітній платі перед нашими лікарнями за лютий місяць. І це стосується не тільки міста Вінниці, а й всієї області", – зауважив міський голова Сергій Моргунов.

Ще 1,6 млн грн спрямують на реконструкцію системи киснезабезпечення колишньої Центральної районної лікарні, яка перейшла в комунальну власність Вінницької міської територіальної громади. Після закінчення будівництва кисневої мережі в всій лікарні працюватимуть 220 кисневих точок. Крім того, субвенцію в 1 млн грн виділили обласному бюджету на капітальний ремонт системи забезпечення централізованої подачі кисню у Вінницькому обласному клінічному госпіталю ветеранів війни. 

"Разом з обласною державною адміністрацією працюємо над тим, щоб створити додаткові ліжко-місця у Вінницькому обласному клінічному госпіталі ветеранів війни Вінницької області. Ми виділяємо обласному бюджету субвенцію в розмірі одного мільйона гривень на будівництво кисневої мережі в цьому госпіталі", – зазначив Сергій Моргунов.

Поділитися :