Новини

На COVID-19 перехворіло лише 3,3% вінничан

1 лютого 2021, 10:55

Водночас зріс відсоток хворих віком від 65 років, що мають важкий перебіг хвороби.

У Вінниці загалом дещо знизився рівень захворюваності на коронавірус. Про це повідомляють на фейсбук-сторінці Вінницької міської ради. Проте серед інфікованих зріс відсоток осіб похилого віку, а ці люди мають чимало супутніх захворювань: серцева недостатність, цукровий діабет 2 типу, гіпертонічна хвороба тощо. Саме це призводить до важкого перебігу хвороби та летальних випадків. Щодо людей середньої вікової категорії – статистика останнього тижня свідчить про зменшення рівня інфікування.

"Станом на 31 січня з початку пандемії у Вінниці лабораторно підтверджено 12213 випадків інфікування коронавірусом. З них одужало 84,4%, або 10313 людей. Продовжує хворіти 1670 пацієнтів. На сьогодні перехворіло майже 3,3% вінничан. З початку пандемії померло 230 вінничан", – розповів директор департаменту охорони здоров'я міської ради Олександр Шиш.

Додамо, Олександр Шиш наголошує на важливості дотримуватись правил карантину.

"Носіть маски, дотримуйтесь дистанції, регулярно дезинфікуйте або мийте руки, також дезинфікуйте особисті речі, предмети та поверхні, до яких часто торкаєтесь. Якщо відчуваєте перші ознаки недуги – зателефонуйте до сімейного лікаря. Якщо у вас виявили вірус, але ви не потребуєте госпіталізації, дотримуйтесь правил самоізоляції", – наголосив Олександр Шиш.

Поділитися :