Новини

На підтримку українських спортсменів у Вінниці підняли олімпійський прапор

23 січня 2023, 13:58

Сьогодні, 23 січня, у Вінниці урочисто підняли Державний прапор України і прапор Національного олімпійського комітету України на честь ХVI зимового Європейського юнацького олімпійського фестивалю – 2023.

Як повідомляють у міській раді, на події були присутні титуловані вінницькі спортсмени: бронзова призерка Олімпійських ігор в Афінах й Заслужений майстер спорту України з веслування на байдарках та каное Ганна Балабанова, бронзовий призер чемпіонату Європи, учасник Олімпійських ігор у Пекіні та Заслужений майстер спорту України з легкої атлетики Андрій Ковенко, срібний призер Олімпійських ігор 2000 року у Сіднеї Сергій Чернявський. Також у заході брали участь вихованці та тренери-викладачі міських дитячо-юнацьких спортивних шкіл.


Долучайтесь до ТГ-каналу МНБ: mnb_vinn


«Таким чином ми сьогодні висловили свою підтримку українській національній олімпійській збірній. Впевнений, що чемпіони гідно представляють Україну на змаганнях», – каже голова комітету по фізичній культурі та спорту ВМР Сергій Краєвський.

Зазначимо, що в суботу в Італії стартував ХVI зимовий Європейський юнацький олімпійський фестиваль – 2023. Змагання триватимуть до 28 січня в регіоні Фріулі-Венеція-Джулія (Італія), а також у сусідніх країнах Австрії та Словенії.

27 атлетів у складі національної юнацької збірної представлятимуть Україну на міжнародній арені.

Спортсмени виступатимуть у 9-ти видах спорту, а саме: біатлоні, лижних гонках, фристайлі, гірськолижному спорті, лижному двоборстві, стрибках на лижах із трампліну, фігурному катанні, шорт-треку, сноубордингу (паралельних дисциплінах та сноубордкросі).

Поділитися :