Новини

На Вінниччині 12 випускників отримали максимальний бал на ЗНО

22 липня 2021, 16:15

Привітали "200-бальників" міський голова Сергій Моргунов та експрем'єр-міністр Володимир Гройсман. 

Як повідомляють на сайті міської ради, традицію відзначати у Вінницькій МТГ випускників, які отримали найвищі бали за результатами ЗНО, минулого року започаткував міський голова Сергій Моргунов.

За останні три роки у Вінниці кількість учнів, які отримали 200 балів, зросла. Так, у 2019 році чотири випускники Вінниці отримали максимальні бали на ЗНО. У  2020 році преміями були відзначені вже сім учнів. А у цьому році 9 вінницьких школярів здобули 200 балів. Двоє з них – з математики, шестеро – з англійської мови та один – з біології. Відзначимо, дев'ять випускників – жителі Вінниці і по одному – з міст Бар, Калинівка та Могилів-Подільський.

Сьогодні абітурієнти мали можливість поспілкувались з міським головою Сергієм Моргуновим, головою обласної ради Вячеславом Соколовим, а також Прем'єр-міністром України 2016-2019 рр. Володимиром Гройсманом. Молоді люди розповіли, як їм вдалось отримати найвищий результат у ЗНО, про плани щодо подальшого навчання і працевлаштування, а також – яким бачать своє майбутнє. Серед напрямків, які обрали для себе вінницькі випускники – IT-сфера, маркетинг, бізнес, наука та творчість.

"Дуже важливо, щоб українці отримували якісну освіту у будь-якій точці світу, але потім, за власним бажанням, поверталися в Україну. Для майбутнього нашої країни важливо, щоб тут залишались молоді люди з високим рівнем знань. Для цього мають бути передумови, ми робимо все можливе від нас, щоб у Вінниці були майданчики для самореалізації молоді", – підкреслив Сергій Моргунов.

Фото: www.vmr.gov.ua

Поділитися :