Новини

На Вінниччині бійці ДСНС за добу ліквідували 12 пожеж

2 жовтня 2023, 11:30

Усього згоріло приблизно 2,5 гектара сухої рослинності.

Як повідомляють на сайті ГУ ДСНС у Вінницькій області, 1 жовтня на Вінниччині сталося 12 пожеж, шість з яких в природних екосистемах. Ще 6 займань у міській зоні та на приватних ділянках. 

Зокрема, в селі Заозерне, що в Ладижинській ТГ Гайсинського району, через недбале поводження з вогнем згоріла металева покрівля площею 40 квадратних метрів. Також в селі Сальник, що в Калинівській ТГ Хмільницького району, сталося інше загоряння, причина якого наразі невідома. Там внаслідок пожежі було пошкоджено шиферну покрівлю на площі 30 квадратних метрів, а також домашні речі.

"Тієї ж доби бійці ДСНС ліквідували пожежу в “BURGER UA” у Вінниці на площі 10 кв.м, котельні с.Вінницькі Хутори Вінницького району на площі 5 кв.м.  В першому випадку ймовірна причина загоряння – іскріння працюючих електричних приладів, в другому – потрапляння малокалорійного джерела запалювання на горючий матеріал", - розповідають надзвичайники.

Рятувальники закликають громадян дотримуватися правил пожежної безпеки як у повсякденному житті, так і на відпочинку на природі. Вогонь може завдати значних збитків, тому в разі, якщо ви стаєте свідком пожежі, негайно телефонуйте до служби 101 для оперативного реагування.

Фото: ГУ ДСНС у Вінницькій області

Поділитися :