Новини

На Вінниччині близько 600 дітей, віком 12 -18 років уже щеплені від коронавірусу

5 листопада 2021, 16:38

Діти, які отримали принаймні одну дозу вакцини від коронавірусу, можуть оформити цифровий COVID-сертифікат.

Осіння хвиля коронавірусу виявилася значно потужнішою, ніж були усі попередні. Хворіють діти різного віку, тому МОЗ рекомендує вакцинувати і їх. Як розповіла Місту над Бугом регіональна координаторка з вакцинації Тетяна Бондаренко, у дітей 12-17 років – фізіологічно знижений імунітет, тому ризик захворіти на ковід у них теж високий. Однак, навіть якщо вакциновані діти захворіють, то недуга протікатиме в легкій формі, та без ускладнень. Пані Тетяна додає, що на Вінниччині вакцинували дітей, і до офіційного наказу МОЗ. Вакцинують тільки Phizer. Перед тим, як отримати щеплення – обов'язково потрібно проконсультуватися з сімейним лікарем або педіатром:

«Батьки звертаються до сімейного лікаря. Сімейний лікар оглядає і направляє в пункт щеплення. Або вони можуть прийти у зручний час в центри масової вакцинації, де також є лікарі, але це буде вже не їх сімейний лікар, а лікар бригади, який теж проведе огляд і вакцинує. Вакцинуємо ми лише Phizer, тому що дозволена лише вона», - каже пані Тетяна.

Додамо, що діти від 12 років, які отримали принаймні одну вакцини від коронавірусу, можуть оформити цифровий COVID-сертифікат. Для цього, одному з батьків необхідно додати в мобільний застосунок "Дія", свідоцтво про народження дитини. А діти з 14 років можуть самостійно авторизуватися в "Дії", за допомогою ID-картки або біометричного паспорта.

Поділитися :