Новини

На Вінниччині будуть представлені три політичні сили у більшості місцевих рад

27 жовтня 2020, 11:34

У Комітеті виборців України повідомили, що всі сільські, селищні, міські голови обрані в місцеві ради. Практично всі дільничні виборчі комісії уже на фінішній прямій у підрахунку бюлетенів.

Як заявив у вінницькому прес-клубі представник Комітету виборців України Владислав Телень, вінничани обрали Сергія Моргунова вінницьким міським головою. Про це свідчать результати двох екзит-полів, проведених в день голосування у Вінниці – Комітетом виборців України та опитування Савіка Шустера. За словами Владислава Теленя,  у більшості місцевих рад Вінниччини будуть представлені три політичні партії:  «Українська стратегія Гройсмана», «Європейська солідарність» і «Слуга Народу».

На посаду мера в Жмеринці перемагає чинний міський голова Анатолій Кушнір, в Калинівці - Василь Поліщук, в Шаргороді – Володимир Барецький, в Гайсині – Анатолій Гук. 

"Таким чином, практично ми маємо вже всіх обраних сільських, селищних, міських голів, ми маємо ради. Що стосується самого виборчого процесу, то наразі триває процес підрахунку голосів і заповнення виборчої документації на виборчих дільницях. Різна ситуація на дільницях: хтось вже порахував і на мішках очікує, коли територіальна виборча комісія дасть команду вести документацію до комісії. А що стосується деяких виборчих дільниць, то наразі в деяких продовжується підрахунок голосів. Це пов’язано з різними причинами: хтось взяв паузу і продовжує цю роботу, хтось просто не може в комісії дійти до ладу й одностайно розуміти, скільки в них яких бюлетенів. Можу сказати, що я особисто ніч провів за наданням консультації дільничним територіально-виборчим комісіям щодо заповнення протоколів і процесу підрахунку голосів. Практично всі дільничні виборчі комісії уже на фінішній прямій що стосується підрахунку бюлетенів", - зазначив Владислав Телень.

Поділитися :