Новини

На Вінниччині чоловік, відбуваючи покарання в тюрмі, ошукав більше 10 людей

3 грудня 2020, 13:12

Підозрюваний - 33-річний мешканець Мурованокуриловецького району, засуджений за вбивство.

Як повідомили на сайті Національної поліції у Вінницькій області, 1 грудня слідчі детективи спільно з працівниками кіберполіції у Вінницькій області та Департаменту внутрішньої безпеки задокументували злочинну діяльність зловмисника, який займався шахрайством. 33-річний чоловік, перебуваючи у Вінницькій виправній колонії, телефонував до людей, представлявся працівником банку та привласнював їх кошти. 

За наявною інформацією, засуджений причетний до більш, ніж 10 шахрайств. Так, у минулому році він ошукав мешканку Закарпатської області. Зловмисник зателефонував до потерпілої, назвався співробітником банку та повідомив, що їй необхідно підтвердити переказ коштів з банківської картки за замовлення у інтернет-магазині на суму 1600 гривень. Коли жінка повідомила, що нічого не замовляла, зловмисник запропонував скасувати платіж. Для цього вона мала зняти зазначену суму з рахунку та через банкомат поповнити вказаний ним мобільний номер, після чого гроші мали б повернутись їй на карту. Жінка виконала усі вказівки шахрая та втратила власні кошти.

Під час проведення обшуку за місцем відбування покарання у зловмисника слідчі вилучили сімкартки та мобільні телефони. Поліція перевіряє підозрюваного на причетність до інших аналогічних злочинів та встановлює його спільників. За такий злочин передбачено покарання до 8 років позбавлення волі. 

Додамо, підозрюваний неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за вбивство та нанесення умисних тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть потерпілого.   

Поділитися :