Новини

На Вінниччині чоловік закликав до захоплення державної влади в Україні

21 липня 2021, 12:46

Свої ідеї зловмисник поширював у забороненій в Україні соцмережі "Однокласники". 

Як повідомляють на сайті Вінницької обласної прокуратури, 41-річний житель м. Ладижин на своїй сторінці поширював тексти з відвертими закликами до порушення територіальної цілісності України та захоплення державної влади. Незаконний зміст цих повідомлень підтверджено проведеною судово-лінгвістичною (семантико-текстуальною) експертизою.

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури йому повідомили про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 109 КК України (публічні заклики до насильницької зміни, повалення конституційного ладу та до захоплення державної влади) та ч. 1 ст. 110 КК України (публічні заклики до вчинення умисних дій, метою яких є зміна меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України).

За вчинення зазначених кримінальних правопорушень ладижинцю загрожує позбавлення волі на строк до п’яти років з конфіскацією майна або без такої.

"Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим підрозділом Управління СБУ у Вінницькій області. На сьогодні тривають необхідні слідчі дії для встановлення всіх обставин події", – повідомляють у прокуратурі.

Поділитися :