Новини

На Вінниччині колишня вчителька російської мови виправдовувала в соцмережах збройну агресію рф

6 грудня 2022, 11:19

Жінка відкрито підтримувала злочинні дії окупаційних військ та агресивну політику путіна, навіть вступила до "клубу його друзів".

Як повідомляють на ФБ-сторінці Управління СБУ у Вінницькій області, уього разу співробітники СБУ блокували діяльність кремлівської пропагандистки у м. Ладижин Вінницької області. Колишня вчителька російської мови з місцевої школи через свою антиукраїнську позицію свідомо поширювала ворожі наративи.

За даними слідства, жінка систематично поширювала на власній сторінці у соцмережі пропаганду країни-агресора, цитувала ворожих спікерів, що «8 лет тєрзалі Донбас» і про те, що українська влада начебто обстрілює Запоріжжя.

Початок повномасштабного вторгнення не завадив фігурантці поширювати антиукраїнський контент мережею Інтернет, робити із солдатів російської армії т.зв. «героїв».

"Слідчі спецслужби повідомили прихильниці путіна про підозру за ч.2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України", - кажуть в Управлінні.

За скоєне фігурантці загрожує позбавлення волі на строк до п’яти років, з конфіскацією майна або без такої.

 

Поділитися :