Новини

На Вінниччині майстра "Укрзалізниці" обвинувачують у розтраті майна на 340 тисяч гривень

9 липня 2021, 17:32

Йому загрожує від п'яти до восьми років ув'язнення.

Як повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури, прокурори Липовецького відділу Немирівської окружної прокуратури передали до суду обвинувальний акт стосовно шляхового майстра одного із підрозділів регіональної філії "Південно-Західна залізниця" АТ "Укрзалізниця". Він обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 191 КК України (розтрата чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинена у великих розмірах).

"Слідство встановило, що працівник залізниці отримав на зберігання демонтовані матеріали верхньої будови колії (рейки, шпали, скріплення тощо). Надалі він незаконно, в порушення службових повноважень, з корисливих мотивів допустив відчуження матеріалів колії на суму майже 340 тис. грн.", – йдеться в повідомленні.

У разі доведення винуватості, чоловікові загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Поділитися :