Новини

На Вінниччині майже 4 тисячі дітей від 12 років отримали щеплення

29 грудня 2021, 15:55

Щеплюють дітей вакциною Comirnaty від Pfizer-BioNTech. Ця вакцина пройшла всі необхідні дослідження, які довели її ефективність та безпечність. 

494 дитини віком 12-15 років вже отримали першу дозу, водночас дві дози мають 303 дітей. Молоді люди 16-17 років вакцинуються активніше: першою дозою щепилося 1650 осіб, двома дозами - 1197. Про це Місту над Бугом повідомила заступниця директора обласного департаменту охорони здоров'я та реабілітації Тетяна Бондаренко. За її словами, зробити щеплення дитині до 14 років можна лише у присутності батьків. Для дітей 14 — 17 років — на підставі власного рішення дитини про вакцинацію.

«Вакцинуємо поки лише Pfizer, виробник чітко прописав в інструкції з використання, що є результати досліджень, з 12 років вакцинуються діти. В серпні першими були студенти Вінницького національного медичного університету, після них підтягувалися студенти інших вищих навчальних закладів. В серпні, коли були канікули, у нас ще працював центр масової вакцинації в «Книжці» на Хмельницькому шосе 7, туди приходили студенти. В нас ще не було дозволу міністерства вакцинувати 12+, але ми з паном Ляшком обговорювали це питання і для студентів зробили виняток. Якщо студенту ще не виконалося 18 років, він міг прийти і вакцинуватися», - регіональна координаторка вакцинації від COVID-19.


Аби знати все про рідне місто, підписуйтесь на наш Telegram - канал https://t.me/mnb_vinn


Пані Тетяна також зазначила, що для того, щоби щепити від коронавірусної хвороби дитину віком від 12 років, необхідно надати довідку форми 063/о (карта профілактичних щеплень), що підтверджує наявність у неї всіх рутинних щеплень згідно з Національним календарем щеплень. Цю довідку можна отримати в амбулаторії центру первинної медико-санітарної допомоги за місцем спостереження дитини або ж у педіатра чи сімейного лікаря, з яким укладено декларацію.

Читайте також:
12 спеціалізованих автомобілів вручили медикам Вінниччини

Поділитися :