Новини

На Вінниччині нетверезий водій екскаватора-навантажувача пропонував поліцейським 10 000 грн хабаря

31 жовтня 2022, 12:41

Окрім того, з’ясувалось, що в посвідченні чоловіка відсутня категорія на керування цим транспортним засобом.

Як повідомляють у міській раді, 29 жовтня близько 10 години за порушення правил дорожнього руху 32-річного мешканця м. Вінниця працівники поліції зупинили на вулиці Барське шосе у селищі Березина. Під час спілкування з чоловіком з’ясувалось, що у його посвідченні відсутня категорія на керування екскаватором-навантажувачем, а також інспектори помітили у водія ознаки алкогольного сп’яніння. Від освідування чоловік відмовився.

За нескладання протоколу правопорушник запропонував поліцейським неправомірну вигоду у сумі 10 000 гривень.

Правоохоронці попереджали нетверезого чоловіка про кримінальну відповідальність за пропозицію хабаря, але він продовжував наполягати. Для подальшого документування правопорушення поліцейські викликали слідчо-оперативну групу.

"За цим фактом слідством розпочато розслідування провадження за ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). Порушнику загрожує до чотирьох років позбавлення волі", - йдеться у повідомленні.

За керування у стані сп’яніння поліцейські на правопорушника склали протокол про вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) Кодексу України про адміністративні правопорушення, а також винесли постанову за ч. 2 ст. 126 КУпАП (Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом або не пред’явила їх для перевірки, або стосовно якої встановлено тимчасове обмеження у праві керування транспортними засобами). 

Поділитися :