Новини

На Вінниччині нетверезий водій пропонував поліцейським 20 тисяч гривень хабаря

18 березня 2024, 11:50

Окрім адміністративної відповідальності, правопорушник нестиме й кримінальну.

Як зазначається на сайті Національної поліції у Вінницькій області, під час патрулювання вулиць Козятина за порушення правил дорожнього руху патрульні зупинили автомобіль Fort Escort. За кермом був 32-річний місцевий мешканець. Під час спілкування правоохоронці виявили у керманича ознаки алкогольного сп’яніння. Від освідування чоловік відмовився.

Перевіряючи документи, інспектори з’ясували, що чоловік позбавлений права керування транспортними засобами. За нескладання адмінматеріалів та аби його авто не вилучали, водій запропонував поліцейським неправомірну вигоду – 20 000 гривень. Правоохоронці кілька разів попереджали про відповідальність за пропозицію хабаря, але водія це не зупиняло.

Тепер, окрім адміністративної відповідальності, правопорушник нестиме й кримінальну.

"За фактом пропозиції неправомірної вигоди службовій особі слідством розслідується провадження за ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України. Порушнику загрожує до чотирьох років позбавлення волі. Також відносно керманича складені адміністративні матеріали за ст. 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) за ст. 126 (Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом) КУпАП", - кажуть патрульні.

Ілюстрація: Національна поліція Вінницької області

Поділитися :