Новини

На Вінниччині невідомі на смерть забили трьох собак

14 квітня 2021, 08:39

Поліція відкрила кримінальне провадження.

Як ідеться на сайті Національної поліції у Вінницькій області, повідомлення про злочин надійшло 12 квітня від волонтерки, яка опікувалась тваринами. Жінка розповіла, що невідомі особи жорстоко розправились з трьома собаками, побивши їх, ймовірно, молотками. Тварини перебували на території притулку однієї з громадських організацій Жмеринського району.

"На місці події слідчо-оперативна група поліції провела першочергові слідчі дії, опитала сусідів. До огляду загиблих тварин було залучено ветеринара. За попередніми висновками, у них діагностовано черепно-мозкові травми та численні переломи кінцівок. Їх відправлено на судово-медичну експертизу, яка визначить причини загибелі", - розповів керівник Жмеринського районного відділу поліції Анатолій Присяжнюк.

Наразі слідчий відділ Жмеринського районного відділу поліції розпочав слідство за фактом жорстокого поводження з тваринами. Поліцейські встановлюють осіб, причетних до вчинення злочину.

Відкритого кримінальне провадження за ч.3 ст.299 КК України (жорстоке поводження з тваринами). Такий злочин карається ув’язненням терміном від п’яти до восьми років.

Поділитися :