Новини

На Вінниччині поліція викрила злочинне угруповання, учасники якого викрали кабелю на 6 мільйонів гривень

24 травня 2023, 12:00

30 кілометрів кабелю стратегічного призначення викрали п'ятеро членів організованої групи. За вчинене крадіям загрожує до дванадцяти років ув’язнення з конфіскацією майна. 

Як повідомляють у відділі комунікації Нацполіції, до складу організованої групи входили чоловіки вихідці з Запорізької області віком 17, 19, 24, 39 та 43 років. Двоє зловмисників раніше вже притягувались до відповідальності за вчинення майнових злочинів. 

Підозрювані ретельно та заздалегідь планували свої злочини. З місця подій вони зникали на автомобілі. 

Затримали крадіїв працівники поліції 12 січня. Трьох – безпосередньо на місці злочину в Гайсинському районі. Ще двох, яким вдалось втекти на автомобілі з місця події, оперативники розшукали у м. Вінниця.

"Поліцейські встановили причетність підозрюваних до 44 аналогічних епізодів. Під час проведення невідкладних процесуальних дій, слідчі вилучили крадений кабель, мобільні телефони, автомобіль правопорушників, інструмент та обладнання, які підозрювані використовували під час злочинної діяльності, зокрема, трасошукач, лопати, металошукачі та інше. За цим фактом слідчим управлінням розслідується кримінальне провадження за ч. 4 та ч. 5 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка)", - коментують в поліції.

 


Фото: ГУ Національної поліції у Вінницькій області

Поділитися :