Новини

На Вінниччині стартував проєкт «Кадетський корпус поліції»

26 січня 2022, 11:15

Юнаків та дівчат, які бажають працювати в поліції, готуватимуть для вступу до трьох вишів системи МВС.

25 січня був підписаний меморандум про співпрацю з Національною академією внутрішніх справ та Львівським державним університетом внутрішніх справ в межах реалізації першого в Україні інноваційного проєкту «Кадетський корпус поліції». Ця ініціатива успішно стартувала у Вінниці минулого року спільно з Одеським державним університетом внутрішніх справ.

Як зазначив начальник обласного главку поліції Іван Іщенко, метою проєкту «Кадетський корпус поліції» є створення умов в підготовці учнів до вступу у заклади вищої освіти системи МВС України. Одеський державний університет внутрішніх справ - перший навчальний заклад, який взяв участь у проєкті.

«Проєкт отримав дуже позитивний відгук серед молоді. Лише за перші 10 днів отримали понад 80 заявок від охочих стати кадетами поліції. За результатами усіх перевірок відібрали 36 кандидатів, 29 з яких стали курсантами вищих навчальних закладів МВС України. Цього року ми зібрались вдруге відкрити набір до кадетського корпусу поліції, вчергове надати учням випускних класів шкіл Вінниці та області, які мріють стати поліцейськими, безкоштовно пройти підготовку перед вступом до закладів вищої освіти МВС України», - розповів пан Іван.

Кадети навчаються за кошт міської та обласної ради. Учні мають можливість отримати фахові знання та фізичну підготовку на базі навчального центру поліції, де є новітня техніка, оснащення, сучасні спортивні зали. Міський голова Сергій Моргунов зазначив, що «Кадетський корпус» - це вже третій спільний проєкт міста та поліції. Достатньо успішними є проєкти «Шкільний офіцер» та «Поліцейський офіцер громади». Тож місто і надалі підтримуватиме такі ініціативи:

«Кадетський корпус, я вважаю, це дійсно унікальний проєкт для України і для Вінниці зокрема, тому що загалом ми досягаємо дві мети: молоді люди можуть для себе спробувати і визначитися зі своїм професійним майбутнім, і ті кадети, які остаточно вирішать в майбутньому працювати в правоохоронних органах, які мають високу мотивацію і відповідні морально-психологічні якості, отримають попередню підготовку», - зазначив очільник Вінниці.


Аби знати все про рідне місто, підписуйтесь на наш Telegram - канал https://t.me/mnb_vinn


Серед студентів Одеського державного університету внутрішніх справ випускниця кадетського корпусу Марина Говорухіна. Вона розповіла, що з майбутньою професією визначилася ще раніше, адже виховувалася у сім’ї поліцейського. І саме завдяки цей проєкт переконав, що рішення було правильним:

«Ці знання були дуже цінними, мені було набагато легше в порівнянні з іншими абітурієнтами, які намагалися вступити до вишів МВС. Значно допомогла моя фізична підготовка і було доволі легко скласти вступні іспити. Завдяки цьому проєкту я ще раз переконалася у правильності вибору своєї професії», - поділилася Марина Говорухіна.

А от ще один випускник кадетського корпусу Євген Романов розповів, що рішення стати поліцейським було спонтанним. За словами хлопця він вирішив вступити до корпусу аби спробувати свої власні сили. Тепер в майбутньому планує стати слідчим:

«Так як я уже курсант, навчаюся за специфічними умовами і нас уже з раннього віку загартовуюють. Нас навчили базовим навичкам, з якими вступ до інститу спростився. Ми вже могли скласти нормативи і знали базові закони», - пояснив Євген Романов.

Цього року набір до корпусу поліції збільшать – кадетами зможуть стати близько пів сотні молодих людей. Теоретичну та практичну підготовку вони проходитимуть впродовж трьох місяців на базі тренінгового центру поліції Вінниччини. Такий підготовчий курс не лише важливий з погляду профорієнтаційної роботи, а це і додаткові навички і знання, потрібні у сучасному світі, додав Іван Іщенко:

«Минулого року це був лише початок і проєкт готувався за декілька днів. Цього року завдяки органам виконавчої влади обласної адміністрації та органів місцевого самоврядування підключили усі школи вінницького регіону, і я вважаю, що цього року буде набагато більше дітей, які хотітимуть навчатися на поліцейського і приєднатися до нашої великої поліцейської родини», - висловив сподівання начальник обласного главку поліції.

Прийом документів у «Кадетський корпус поліції» триває з 25 січня до 14 лютого за адресою - вул. Театральна, 10, Тел. для довідок (067) 430-52-67, (0432) 59-42-22.

Читайте також:
На Вінниччині зупинили водійку, в організмі якої було майже у 10 разів більше норми алкоголю

Поділитися :