Новини

На Вінниччині стартують перші тестові проходження маршруту "Подільський шлях святого Якова"

6 липня 2021, 15:16

Маршрут Camino Podolico розрахований на 12-14 діб і протягнеться на більш ніж 250 км.

Як ідеться на офіційній фейсбук-сторінці маршруту, Поділля стане першопочатком піших та велоподорожей за моделлю Camino de Santiago, знаного в усьому світі. Українська ділянка культурно-пізнавального маршруту поєднає Вінницю та Кам’янець-Подільський історичним шляхом через Бар. Дорога проляже мальовничими й незалюдненими куточками з багатою історичною спадщиною. Маршрут розрахований на 12-14 діб. Він простягатиметься на більш ніж 250 км.

"Самопізнання, перевірка власних сил, відновлення внутрішніх ресурсів, цікавість до нового ‒ ось що рухатиме мандрівниками у цій подорожі", ‒ йдеться в дописі. 

Упродовж літа 2021 року відбуватимуться перші тестові проходження, згодом планується запровадження паспортів і сертифікатів мандрівника. Паралельно напрацьовуватиметься інформаційний, промоційний та навігаційний контент для повноцінного функціонування маршруту.

Презентація "Подільського шляху святого Якова" запланована на жовтень 2021 року. Новостворений маршрут у перспективі має продовжитися до кордонів з ЄС та інтегруватися в міжнародну мережу Шляхів святого Якова (перший сертифікований культурний маршрут Ради Європи).

Зауважимо, проєкт реалізує Барська та Вінницька міські ради за підтримки Українського культурного фонду.

Поділитися :