Новини

На Вінниччині судитимуть жительку Могилева-Подільського, яку обвинувачують у забрудненні річки Дністер

27 серпня 2021, 11:18

Підозрювана є власницею теплохода "Подол", нафтопродукти з якого потрапляли до річки. Сума завданої навколишньому середовищу шкоди перевищила 200 тисяч гривень.

Як інформують на сайті Вінницької обласної прокуратури, досудове розслідування встановило, що в 2008 році обвинувачена отримала в користування теплохід "Подол". Надалі жінка використовувала судно для своєї підприємницької діяльності, а саме для пасажирських перевезень.

У липні 2020 року, коли теплохід в порушення вимог законодавства був пришвартований біля річкового вокзалу, сталась аварійна ситуація. У корпусі судна виникло пошкодження, через що вода почала потрапляти у машинне відділення судна та вимивати нафтопродукти в річку.

"Слідством установлено, що забруднення поверхневих вод р. Дністра створило небезпеку для життя та здоров’я людей. Протиправними діями підприємиці навколишньому природному середовищу завдано шкоди на суму понад 222 тис. грн", – повідомляють у прокуратурі.

У разі доведення винуватості в судовому порядку (кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 242 КК України), жінці загрожує покарання у виді штрафу від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до п'яти років, або обмеженням волі на той самий строк.

Поділитися :