Новини

На Вінниччині учасникам злочинної групи, які постачали наркотики в колонію, повідомили про підозру

6 листопада 2023, 15:06

Підозрюваним загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як повідомляють на сайті ГУНП Вінниччини, до складу злочинної групи входило 5 чоловік. Усі з кримінальним минулим. Її лідер, 38-річний вінничанин, який на своєму рахунку має 10 судимостей, разом зі своїм спільником перебувають безпосередньо у колонії, в яку постачали наркотики.

Протиправною діяльністю зловмисники займались протягом кількох місяців. Всередині групи ролі були чітко розподілені: ті, що перебували на волі, займались пошуком заборонених речовин, планували час та місце, коли їх можна перекинути через паркан колонії, де на них очікували учасники групи із засуджених.

Провівши обшуки у камерах в'язниці та квартирах зловмисників, слідчі вилучили наркотичні речовини, мобільні телефони, чорнові записи, сім-картки та інші докази їх протиправної діяльності.

"За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури, організаторку групи та її учасникам повідомлено про підозру.  За вчинення злочинів, передбачених ч. 2 та 3 ст. 307 Кримінального кодексу України (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів чи передача цих речовин у місця позбавлення волі) підозрюваним загрожує до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна", - коментують у поліції.


Фото та відео: ГУНП у Вінницькій області

Поділитися :