Новини

На Вінниччині уповільнюється розповсюдження гепатиту А

7 листопада 2023, 10:00

Як зазначають лікарі, ситуація залишається загостреною, проте контрольованою. В області тривають заходи з протидії гепатиту А.

Як повідомляють у МОЗ, спалах захворювання зафіксовано лише на Вінниччині. Загалом до лікарень потрапили 182 пацієнти. Наразі 128 людей вже пройшли лікування та виписані, ще 54 пацієнти залишаються у медзакладах.

Також нещодавно у Вінниці пройшло засідання комісії з техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якому прийняли рішення про подальше проведення заходів з метою запобігання поширенню вірусу, зокрема:

  • Посилено відомчий та лабораторний контроль за якістю питної води, що постачається населенню;
  • Подальше забезпечення контролю за дотриманням вимог санітарно-гігієнічних та протиепідемічних правил торгівлі на ринках;
  • Триватимуть позачергові перевірки об’єктів підвищеного епідризику, а також позачергові медичні обстеження персоналу таких об’єктів;
  • Продовження карантину в закладах освіти ще на один тиждень;
  • Збереження заборони на проведення масових заходів та ярмарок.

«Ймовірно, інфекція виникла саме у місті Вінниця, тому що усі захворілі жителі громад бували в обласному центрі. Фахівці продовжують досліджувати вогнища хвороб, вакцинувати за бажанням людей, які контактували з інфікованими, а також медичних працівників. У Вінниці продовжуємо дистанційну форму навчання ще на тиждень. Далі спостерігатимемо за ситуацією. Масові заходи та ярмарки залишаються під забороною», - ідеться в повідомленні.

 

Фото: ілюстративне

Поділитися :