Новини

На Вінниччині вакцинували понад 102 тисячі осіб

13 липня 2021, 15:15

Другу дозу отримали майже 51 тисяча осіб.

Як зазначила в ефірі "Міста над Бугом" Наталя Авраменко, начальник відділу лікувально-профілактичної допомоги департаменту охорони здоров'я Вінницької міської ради, вакцинованих жінок традиційно більше, ніж чоловіків: 28 745 проти 22 045. Всі вакцини, якими щеплюють вінничан, є сертифіковані.

"Всі вакцини сертифіковані. Наразі в Україні і, зокрема у Вінниці, є Pfizer, CoronaVac та AstraZeneca. Повідомляють, що зайшов в Україну Johnson & Johnson, але у Вінниці його поки що немає. Для нас всі вакцини рівнозначно сертифіковані, ми їх усі використовуємо", ‒ розповіла Наталя Авраменко.

Кампанія з вакцинації на Вінниччині триває. За словами Наталі Авраменко, наразі триває вакцинація медиків, освітян та усіх охочих. Зробити це можна, зокрема, у Центрах масової вакцинації. Там використовують вакцину CoronaVac від Sinovac Biotech, яку постачають в однодозних флаконах і яка не вимагає наднизьких температур зберігання, що робить її зручною для використання в таких пунктах.

"Ми продовжуємо вакцинувати медиків, освітян. І ми вже щеплюємо всіх охочих. На вакцинацію можна зареєструватись у додатку "Дія", можна подзвонити в колцентр, можна звернутись до свого сімейного лікаря, який також може записати в лист очікування. Але в наші Центри вакцинації масові можна прийти будь-кому. Наше завдання ‒ вакцинувати найбільшу кількість осіб, тому ми закликаємо всіх після 18 років приходити до нас і отримувати щеплення", ‒ додала Наталя Авраменко.

Дізнатись, де знаходяться центри масової вакцинації, можна на сайті міської ради, а також у свого сімейного лікаря. Працюють такі центри на вихідні. У пунктах створено всі умови для безпечного процесу вакцинації. Медики слідкують за тим, щоб містяни були у масках та дотримувались соціальної дистанції. Роботу Центрів організовує департамент охорони здоров'я Вінницької міської ради.

Поділитися :