Новини

На Вінниччині вчетверте відбудеться OPERAFEST TULCHYN

12 липня 2021, 12:30

Фестиваль триватиме 3 дні  з 27 по 29 серпня.

Упродовж трьох днів феєрія мистецтва вируватиме для тисяч глядачів, які приїдуть на фестиваль з усіх куточків України. На OPERAFEST TULCHYN-2021 виступатимуть кращі колективи з України та солісти з Канади, Польщі, Словаччини, України й Італії, а місто Тульчин, як зазначають організатори фестивалю, стане епіцентром культурного життя України.

Фестиваль започаткували в 2017 році для того, аби привернути увагу громадськості до порятунку унікальної історичної пам’ятки національного значення – тульчинського Палацу Потоцьких. Як зазначив під час пресконференції головний режисер фестивалю, заслужений діяч мистецтв України Павло Третьяков, було залучено інвестиції для реконструкції території Палацу та підготовки проєктно-кошторисної документації для здійснення реставраційних робіт.

"Завдання Фестивалю було абсолютно іншим - привернути увагу до території і пам'ятки національного значення. А потім з'ясувалось, що сила мистецтва піднімає настільки, що і пам'ятки починають відновлюватись, і територія, і гроші з'являються. Тому намагаємось у цьому напрямку йти", – розповів Павло Третьяков.

За три роки фестиваль відвідали понад 135 тисяч глядачів, взяли участь 1780 солістів та музикантів зі всього світу. Після проведення III-го Фестивалю у зв’язку з карантином була взята довготривала пауза. Наразі OPERAFEST TULCHYN-2021 обіцяє глядачам яскраву програму, яка розрахована як на дорослих, так і на маленьких глядачів. Всі оперні вистави, які будуть представлені на Фестивалі, перекладені українською.

Перший день Фестивалю матиме назву "Враження. Емоції. Почуття", другий – "Українська класика і сучасність", а третій – "Золоті хіти". Закриватиме захід грандіозна прем’єра "Мюзикл-шоу" від Національної оперети України.

"І на закритті Фестивалю відбудеться концерт, який готують найкращі режисери, диригенти, балетмейстери. Одні імена що кажуть: Богдан Стротинський, Сергій Дідок, Вадим Прокопенко, Ігор Ярошенко. Ці люди в мистецтві відомі, є лідерами, і всі зібралися під одним дахом Національної оперети України яка вперше приїде і покаже грандіозну програму – "Мюзикл-шоу". Я думаю, що це буде феєрично і яскраво", – додав Павло Третьяков.

Цікава та насичена програма чекатиме і на юних відвідувачів. Діти та підлітки, які відвідають Фестиваль, зможуть взяти участь у різних вікторинах та конкурсах. Зокрема, мистецький конкурс "Створюємо оперну абетку разом!". Переможці конкурсних програм отримають запрошення на музичну подорож "Аліса в Країні чудес", яку у виконанні артистів театру ім.М. Садовського покажуть на фестивалі 28 серпня о 16.00. Окрім цього, найкращі роботи юних художників увійдуть у друге видання "Дитяча оперна абетка" та будуть презентовані під час проведення фестивалю.

Поділитися :