Новини

На Вінниччині відкрили меморіальну дошку на честь полеглого бійця

15 травня 2024, 15:12

Молодший лейтенант Дмитро Степанюк героїчно загинув 6 травня 2023 року під час боїв проти російських окупантів у районі населеного пункту Спірне Донецької області.

Як зазначається на фб-сторінці Штурмової бригади "Червона Калина", до річниці загибелі молодшого лейтенанта Дмитра Степанюка, в Козятині відкрили меморіальну дошку гвардійцю та висадили в пам'ять про нього дерево калини.

Меморіальну дошку встановили на будинку, де захисник провів свої дитячі роки. Почесне право відкриття було надано дружині Мілані Степанюк і сину гвардійця Матвію. Подію відвідали друзі, побратими та містяни, які завжди пам'ятатимуть відданого сина України. 

«Дерево калини сім'я героя та побратими висадили біля Козятинського ліцею № 5, де навчався Микола Степанюк. Поряд встановили пам'ятний знак у вигляді жетона – сьогоднішні та майбутні учні завжди будуть знати та пам'ятати подвиги гвардійця», - зазначається в повідомленні.

В знак вшанування пам'яті військового під час відкриття у небо також випустили повітряні кульки. Його перша вчителька Ірина Слободяник та однокласники присвятили йому вірш, який зачитали перед гостями події:

Останній бій…
Він, як Титан, стояв,
Дивитись в очі смерті не боявся!
У Спірному він як Герой упав,
Як офіцер – в полон не здався…

Дмитро Степанюк народився 11 травня 1987 року в Козятині Вінницької області. Захищати людей мріяв із дитинства, як і його батько, який був військовим. Після закінчення школи вступив до Київської національної академії внутрішніх справ, навчався за спеціальністю «Правознавство».

Згодом герой бригади служив у полку особливого призначення «Беркут» і в Національній поліції України. Після початку повномасштабного вторгнення приєднався до бригади «Червона Калина», був командиром взводу 1 батальйону оперативного призначення.

«Дмитро завжди був відповідальним і справедливим командиром, прикладом для нас усіх. Як діяти демонстрував особисто своїм прикладом. Його людські якості, його мужність завжди додавали впевненості на полю бою. Я пишаюсь, що служив разом із ним», - розповів на відкритті побратим Дмитра Степанюка.

Молодший лейтенант героїчно загинув 6 травня 2023 року під час боїв проти російських окупантів у районі населеного пункту Спірне Донецької області.

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Дмитро Степанюк посмертно нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Фото: Червона Калина - 14 Штурмова Бригада НГУ

Поділитися :