Новини

На Вінниччині відкрили меморіальну дошку полеглому Оборонцю Юрію Ведельському

26 липня 2024, 14:07

Захисник загинув 22 липня 2023 року внаслідок ворожого мінометного обстрілу на Луганщині.

Як зазначається на фб-сторінці Тульчинської районної державної адміністрації, в роковини загибелі в селі Бугаків Брацлавської громади на честь загиблого військовослужбовця Юрія Ведельського відкрили меморіальну дошку.

В адміністрації повідомили, що військовослужбовець разом із побратимами мужньо боронив Батьківщину від ворожої навали на Луганщині. Та, на жаль, у запеклому бою 22 липня 2023 року внаслідок ворожого артилерійського обстрілу позицій західних околиць населеного пункту Нововодяне Сватівського району Луганської області отримав осколкове поранення. Воно виявилося смертельним.

Біля Бугаківської гімназії Брацлавської селищної ради зібрались односельці, друзі, батьки, керівництво громади та духовенство. Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять земляка та усіх українців, життя яких забрав російський окупант.

«Шануючи подвиг нашого Героя, його імʼя навіки викарбовано на меморіальній дошці, встановленій на адміністративній будівлі навчального закладу. Відтепер пам’ятний знак на стіні гімназії буде постійним спогадом поколінням про патріотизм і героїчний подвиг випускника закладу та захисника рідної Батьківщини», - кажуть у Тульчинській РДА.

Право відкриття меморіальної дошки було надано матері загиблого військовослужбовця Лідії Михайлівні та коханій дівчині Героя Світлані.

Молодший сержант служив командиром 1 відділення 1 взводу оперативного призначення 7 роти оперативного призначення (на бронетранспортерах) 3 батальйону оперативного призначення.

"За особисту мужність і самовідданість, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, сумлінне та бездоганне служіння Українському народові нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно)", - йдеться в повідомленні.

Настоятель храму Пресвятої Богородиці Отець Олександр освятив меморіальну дошку.

Фото: Тульчинська районна державна адміністрація

Поділитися :