Новини

На Вінниччині викрили проросійського агітатора, який героїзував "подвиги" окупантів

10 квітня 2024, 09:46

Мешканець Гайсинського району поширював ідеї "русского мира" у заборонених "однокласниках". В них він заперечував збройну агресію рф проти України та героїзував російських військовослужбовців.

Як повідомляють на фейсбук-сторінці СБУ у Вінницькій області, 41-річного агітатора викрили під час чергових перевірок інтернет-ресурсів. Свої тексти затриманий "постив" у забороненій в Україні соцмережі "Однокласники". 

Ці тексти містили «традиційні» ознаки прокремлівської пропаганди із вихваляння окупантів та виправдовування війни рф проти України: героїзували "подвиги" російських окупантів та заперечували збройну агресію рф проти України.

Фігурант відкрито підтримував анексію Криму та тимчасову окупацію рашистами частини територій Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей. Більш за все захоплювався видуманими «подвигами» солдатів окупаційної армії, які начебто «героїчно» протистоять «нацистам».

Під час обшуків в помешкані затриманого правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку, що використовувались для скоєння злочину.

"Наразі фігуранту повідомлено про підозру за ч. 2 і ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників). Матеріали кримінального провадження скеровано до суду. Зловмиснику загрожує до 8 років тюрми з конфіскацією майна", - коментують у Службі безпеки України.


Фото: Управління СБ України у Вінницькій області

Поділитися :