Новини

На Вінниччині водій за 400 доларів намагався відкупитись від поліцейських

30 вересня 2022, 11:52

При освідуванні в чоловіка виявили 2.33 проміле алкоголю.

Про таке повідомляють на сайті Нацполіції у Вінницькій області, 29 вересня близько 14:15 в одному з населених пунктів Літинської територіальної громади, за порушення правил дорожнього руху поліцейські зупинили 36-річного водія «ВАЗа».

Під час перевірки правоохоронці з'ясували, що у нього відсутнє посвідчення водія та ознаки алкогольного сп’яніння. При освідуванні у нього виявили 2.33 проміле алкоголю.

Аби уникнути відповідальності, правопорушник запропонував їм 400 доларів США. Правоохоронці попереджали нетверезого водія про кримінальну відповідальність за пропозицію, але він продовжував наполягати. Для документування правопорушення поліцейські викликали слідчо-оперативну групу.

Слідство розпочало кримінальне провадження.

"За цим фактом слідством розпочато розслідування провадження за ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). Порушнику загрожує до чотирьох років позбавлення волі. За керування у стані сп’яніння поліцейські склали протокол про вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) Кодексу України про адміністративні правопорушення", - йдеться у повідомленні.

Поділитися :