Новини

На Вінниччині за минулий рік створили прийомну сім’ю та взяли на облік служби у справах дітей 49 неповнолітніх

25 січня 2022, 15:22

Наразі у громаді є 15 прийомних родин, а на обліку - 255 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Як йдеться на сайті міськради, впродовж 2021 року на первинний облік служби у справах дітей поставили 49 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. З них:

  • 37 - надано статус дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування;
  • 28 дітей передали під опіку/піклування;
  • 1 дитину – до дитячого будинку сімейного типу;
  • 2 дітей набули статусу, перебуваючи у КНП «Вінницький обласний спеціалізований будинок дитини з ураженням центральної нервової системи та порушенням психіки Вінницької обласної ради»;
  • стосовно 13 дітей, функції піклувальника здійснюють адміністрації закладів, у яких навчаються діти, позбавлені батьківського піклування;
  • 1 дитина перебуває у Вінницькому обласному центрі соціально-психологічної реабілітації дітей;
  • 1 дитину, яка досягла повноліття, зняли з обліку, одну дитину повернули на виховання матері.

В минулому році у Вінницькій міській територіальній громаді створили одну прийомну сім’ю, до якої на виховання та спільне проживання влаштували дві дитини. Ще одна дитина, позбавлена батьківського піклування, влаштована на виховання до дитячого будинку сімейного типу.


Аби знати все про рідне місто, підписуйтесь на наш Telegram - канал https://t.me/mnb_vinn


На території Вінницької громади функціонує 15 прийомних сімей та один дитячий будинок сімейного типу, у яких виховується 29 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

«Прийомну сім’ю може створити не тільки родина, а і людина, яка не перебуває у шлюбі. Вони можуть взяти на виховання та спільне проживання до чотирьох дітей. У дитячому ж будинку сімейного типу можуть виховуватись від 5 до 10 дітей», - говорить начальниця служби у справах дітей Вінницької міської ради Людмила Шафранська.

Вінничани, які готові допомогти дітям отримати сім’ю, можуть звернутися до служби у справах дітей Вінницької міської ради за адресою: м. Вінниця, вул. Соборна, 59, або за телефонами: 65-10-74, 50-90-61.

Читайте також:
У Вінниці провели чемпіонат з рукопашного бою, присвячений пам'яті Ігоря Анісімцева

Поділитися :