Новини

На Вінниччині запрацював завод з глибокої переробки кукурудзи

7 грудня 2020, 10:04

Це підприємство зі 100% іноземним капіталом. 60% акцій належить іспанському підприємтву "Дакса", 40% - американській групі компаній "Бунге". 

4 грудня у селищі Демківське Тростянецької громади Гайсинського району, що на Вінниччині, відбулось відкриття новозбудованого заводу з глибокої переробки кукурудзи. Про це повідомляє сайт Вінницької обласної державної адміністрації. 

Власником нового заводу є компанія "Дакса Бунге Україна". Це підприємство з 100% іноземними інвестиціями, засновниками якого є лідер з переробки кукурудзи у Європі - "Дакса Груп" (Іспанія) та один з найбільших світових трейдерів - американська компанія "Бунге". Вартість інвестиційного агропроєкту - 14 мільйонів доларів. Незважаючи на карантинні обмеження, роботи виконали у рекордні терміни. Завод побудували менше, ніж за рік. Обладнання для будівництва з Італії та Іспанії на Вінниччину доправили у понад 30 вантажівках. Його монтаж контролювали через десятки відеокамер, під’єднаних до мережі інтернет.

"Я пишаюся тим, що на території Вінницької області, яка була, є і, я сподіваюсь, буде інвестиційно привабливою, відкриваються підприємства зі стовідсотковим іноземним капіталом. На мою думку, Вінниччина залишиться потужним аграрним регіоном, який завжди у списку лідерів на всеукраїнському рівні. І я сподіваюсь, що це не останній проєкт компанії «Дакса Бунге Україна» в області", - наголосив голова Вінницької ОДА Сергій Борзов.

Практично всю сировину для роботи підприємство закуповує у сільгоспвиробників Вінницької області, 80% готової продукції планується реалізовувати на експорт. Основні клієнти заводу - це великі міжнародні корпорації: виробники пива та харчових продуктів (сухі сніданки, снеки, випічка та кондитерські вироби).

Сьогодні на підприємстві проводяться пуско-налагоджувальні роботи, під час яких відпрацьовуються рецепти та специфікації продуктів під кожного конкретного споживача. На підприємстві планують створити 50 нових робочих місць.

Фото - сайт Вінницької обласної державної адміністрації.

Поділитися :